Femeia infantilă vs Femeia matură. Îți place cine ești?


Este foarte clar că ma adresez vouă, doamnelor. Asta nu înseamnă că lectura postării este interzisă bărbaților. Chiar mă aștep ca domnii să contribuie cu perspective benefice minții feminine. Unele adevăruri sunt atât de simple încât femeile care le conștientizează pentru prima dată privesc cu pupila dilatată de uimire fix în propriul interior, iar acea senzație sâcâitoare că se mințeau cu ceva dispare ca prin minune.

Fiecare dintre noi, cel puțin odată în viața ei, a derapat grav de tot în raport cu un bărbat. Scenarită cronică, mon cher! Tensiune, zbucium interior, acțiuni necugetate, discuții aberante, ore întregi de încărcare negativă, plânsete, scandal, acuze, uși trântite și câte și mai câte. Mereu același rezultat: o căruță de suferință. Pentru femeie, evident.

Albert Einstein spunea: “nebunia înseamnă să faci acelaşi lucru în mod repetat şi să te aştepţi să obţii alt rezultat.” Din acest citat celebru se naște soluția sănătoasă: corectează-te! În primul rând ca să-ți fie ție bine. Apoi le va fi și celor din jurul tău.

Apropos, unii dintre cei mai buni profesori întru schimbarea de mentalitate și atitudine a femeilor sunt bărbații. Mai ales dacă ești una căpoasă, cu un orgoliu cât China, care habar nu ai câtă putere se ascunde în simplul fapt că te-ai născut femeie. Vorbesc din proprie experiență. A fost nevoie de o femeie și trei bărbați foarte versați și puternici să-mi deschidă mintea și să mă provoace să îmi accept puterea și frumusețea feminină.

A fost nevoie de foarte multă suferință ca să înțeleg câteva adevăruri valabile de când lumea:

  • Bărbatul reorganizează mintea femeii, iar femeia repară sufletul bărbatului.
  • Suntem complementari. Femeia și bărbatul nu se află niciodată în competiție. Suntem întregi, dar peste un anume punct ne dezvoltăm doar în parteneriat, adică împreună.
  • Femeia influențează bărbatul prin gândurile și atitudinea sa interioară. Așa că acel proverbial “ai grijă ce îți dorești căci s-ar putea să se îndeplinească” este valabil și în sfera intimă, de suflet.

Astfel, dragi femei, vă invit să vă amintiți cum vă simțeați în câteva dintre cele mai frumoase momente din viețile voastre, de data asta raportat la relațiile cu bărbații. Totul era strălucitor, viața avea un parfum seducător, sentimentele erau de încredere totală, erați Prințese sau Regine, Zâne sau Ilene Cosânzene. Corpul era relaxat, mersul lent și elegant, chiar și ochii minții/inimii păstrau vie imaginea bărbatului ales ca și cum acesta era un Rege, un Cavaler, acel puternic rezolvă-tot, pavăza voastră în situațiile grele, sursa voastră de iubire și gingășie.

Totul bine și frumos… dar… gânduri toxice – proprii sau împrumutate – scoteau capul și începeau oribilele întrebări dătătoare de emoții negative, dorință de control, interogatorii, scenarii demonice că cine știe ce și cu cine face. Ba mai mult, veninul auto-furnizat sau picurat de piepta prietenelor/prietenilor “binevoitori”, v-a dus la scenarii dureroase de cele mai multe ori traduse prin aștepări sau speranțe false.

Și uite așa, frumosul din viața voastră s-a scurs în râuri de auto-mutilare sufletească și stări de victimizare. Surpriză! Nimeni nu este vinovat pentru nimic din ce este în viața noastră, fie că suntem femei sau bărbați. Se numește lucru manual! Suntem 100% rezultatul gândurilor și dorințelor noastre.

Să revenim… Te apucă pofta de control? Să-l suni până îl lași fără baterie? Faci scene că aia și ailaltă nu-ți convin? Mai rău, te duci în urmărire și îți imaginezi povești mai ceva ca Stephan King la fiecare pas? Frână! Privește în oglindă și vezi dacă îți place de tine. Mutilată de neîncredere, mânată de o necontrolată apucătură de a poseda, cu dorința de a-l schimba pe acel bărbat după viziunea ta întoarsă pe dos, chircită și urâtă în interior chiar dacă pe afară ești top model. Îți place de această creatură temătoare și instabilă? Te rog amintește-ți că femeia este fiica Naturii, iar Natura este de o frumusețe aproape imposibil de pus în cuvinte omenești.

Nimeni nu aparține nimănui. Suntem oameni, suflete, nu obiecte. Suntem sănătoși, frumoși, întregi și împliniți când avem un scop în viață și o întelegere profundă a simplității.

La fel de convinsă sunt că, cel puțin o dată în viață, toate am văzut o femeie calmă, liniștită, senină, care nu bătea câmpii cu grație pe teme amoroase. Într-un mod fascinat, acelei femei i se umplea viața de minuni. Acea femeie se simțea o Regină până în adâncul celulelor ei. Acea femeie nu dorea să modifice nici o fracțiune din bărbatul căruia a ales să-i dedice atenția ei. Avea o viață plină, frumoasă, într-o atitudine demnă și stăpânită. Acea femeie știa să atragă, să comunice cu precizie nu numai verbal, ci prin toată ființa ei.

Aleg în mod voit să mă concentrez pe cum gândește și ce face o astfel de femeie. Este mult mai elocvent să vă focusați pe ce este de făcut să traiești frumos, curat, în fericire și înstărire. Înstărire = în stare. Femeia matură are valorile și standardele ei. Femeia matură a depășit fricile puerile și știe că una dintre înzestrările ei este flexibiliatea. Femeia matură nu are nevoie de agresivitate. Femeia matură este ca apa. Aduceți în prim plan imaginile unui peisaj tropical, cu apa azurie, translucidă, parcă magică! Sau un izvor delicat într-un peisaj de munte. Sau libertatea pe care v-o dă o ploaie caldă de vară!

Femeia matură (atenție, nu vorbim nici o secundă despre vârsta fizică!) pur și simplu este luminoasă. Are un magnetism căruia nu îi poți rezista. Să vă mai spun un secret: femeia matură știe că rolul ei este să fie iubire, blândețe și armonie. Magia ei acționează din interior, cu liniște și seninătate. Ea știe că este responsabilă de gândurile ei și își vede/tratează bărbatul ales ca pe un Rege. Femeia matură știe că ea este responsabilă de inimă, de iubire. Așa cum un Bărbat cunoaște că Femeia are nevoie să știe că este prioritatea lui ca să înflorească și să strălucească.

În câteva cuvinte, femeia infantilă va presa bărbatul să-i spună c-o iubește, deși nu știe cât de mult rău face. Femeia matură va lăsa Universul să lucreze, cu naturalețe și gingășie. Întotdeauna Bărbatul când decide să-și asume o Femeie va face gesturi concrete, iar femeia matură știe asta foarte bine. Mai mult, ea știe să-și facă o viață completă și frumoasă, fără a pune presiune nici măcar pe ea însăși.

Una peste alta, vă invit la introspecție, la lectura unor cărți extrem de educative, la conferințe și la cursuri care vă vor îmbogăți sufletul și vă vor corecta viața.

Vă promit că magia este reală și accesibilă fiecăreia dintre noi, dar despre asta vom vorbi în altă postare.

 

Photo credit cover photo: Adrian Sulyok