Ce ți-e și cu blocajele astea…


De vreo lună de zile mă dau de ceasul morții să scriu. Inspirație ioc. Hai că poate iese ceva mai pe fantasy, așa. Aiurea! Poate îmi vine vreo idee suficient de revoluționară cât să isterizez pe cineva și iese postarea. Pauză! Car după mine laptopul, poate mă convinge umărul încărcat să produc ceva OK. Nimic. Mă duc în cafenele, să mă pălească muza. Vezi să nu! Tot ce mi-a ieșit a fost un e-mail kilometric, documentat, pe niște teme cvasi-profesionale. Fascinat!

Am mai trăit acum câțiva ani un blocaj de toată splendoarea. Doar că între timp mi-am învățat lecția și scriu doar ca să nu-mi ies din mână. Cu cât exersezi mai mult, cu atât neuronii sunt mai veseli și reușesc să eludeze plictiseala. Într-un final apoteotic iese ceva fain.

Ei bine, de puțin timp am avut o revelație. Credeați că doar în 2019 am avut revelații? Să-l vedeți pe 2020! Cum spuneam, mai pe ieri – așa – am realizat că cel mai mult și mai bine scriu când am vreo angoasă, vreo supărare sau vreo suferință. Undeva în creierașul meu se culcușise o condiționare dată naibii!

Cum m-am scuturat de o parte serioasă din apucăturile nefaste și compromisuri doar de dragul de a nu supăra lumea din jur, s-a făcut lumină și în satul meu. Cu câteva kilograme sufletești mai ușoară, o dispoziție departe de emoții negative, un zâmbet senin pe buzele date cu infailibilul ruj roșu și un mare OFF is the direction in which you should fuck… viața se trăiește deplin.

Ocazional mai înjur ca un birjar și bubui ca bomba nucleară, dar altfel aș fi prea plictisitoare. Not my style!

Hopa… cuvintele refuzau să se arate de sub taste. Doar pentru că sunt bine nu înseamnă că trebuie să bat doar ritmul cu degetele pe masă. Atunci când cuvintele nu-și mai au locul apare muzica, iar sunetul tastelor este în sine o muzică.

Întrebarea de un milion de puncte sună astfel: cum armonizezi starea de liniște cu scrisul? Cum îi dai un șut răsunător condiționării de a scrie doar când te roade ceva? Știu că mușchii feței au voința lor proprie și zâmbesc la toată lumea când simt fericirea. Au un alt ritm, o altă vibrație, cum o are tot corpul, cu precădere inima.

Eliberarea de a nu rata oportunități din lene sau din teamă, conștientizarea că nu ai nimic de pierdut atunci când verbalizezi ce ai de verbalizat unei persoane – indiferent de prețul pe care îl plătești – sunt printre cele mai frumoase senzații pe care le poți trăi ca om.

Anul trecut mi-am pierdut cel mai bun prieten doar pentru că nu am mai jucat după convenții sociale și am pus cărțile pe masă în direcția inimii mele. Știam exact ce se va întâmpla, însă am tăiat cu flexul toate lanțurile pe care singurică mi le agățasem de picioare. Se numește lucru manual și într-un sens și-n celălalt. M-am câștigat pe mine, dispusă să văd lumea cu alți ochi și să mă iubesc corespunzător.

Anul acesta am acceptat bucuria feminității, clare și concise, îmbrăcata cu rochia romantismului, a blandeții și a vorbelor frumoase. Refuz să mă cenzurez și să redevin o mașinărie de business în interacțiunea personală. Viața personală se savurează cu umor, cu drăgălășenie, cu o doză de poezie pe care un om al cuvintelor o poate exprima cu mai multă ușurință. Îndoielile, stress-ul, gândurile că dacă nu e bine să fiu prea soft, dacă se interpretează greșit, dacă sunt prea mămăligă, dacă sunt neinteresantă fiind prea blândă, nu-și au locul în mintea și sufletul oamenilor sănătoși. Viața ne pune față în față cu suficiente provocări astfel încât să nu ne mai sacrificăm dimensiunea intimă cu jocuri de doi bani – zece bani. Nota bene: feminitatea, blândețea și romantismul nu elimină sarea și piperul. Doar mută dialogul într-o altă sferă. Nici nu exclud senzualitatea, erotismul și sexualitatea! Scânteia e scânteie, iar corpul reacționează prompt la diapazon și chimie.

Și iată cum, conștientizare după conștientizare, mai catapultezi câte un blocaj către zări îndepărtate de tine. Cuvânt după cuvânt, tastele își cântă cântecul lor. Cu bucurie, liniște sufletească și o profundă stare de vindecare interioară.

Să vă spun un mic secret? M-am deblocat azi noapte, doar că nu este încă ora potrivită pentru acel tip de postare.