Feminitate într-o gură de tort


Cu toată bucuria, vinerea trecută am descoperit un tort deosebit, creație a prietenei mele Adriana Colea. Un tort delicat și parfumat ca o femeie primăvara. Aceeași compoziție, îmbăcată în două moduri diferite: unul spectaculos ca o defilare pe podium, celalat sobru și stabil, demn de un domn în toată regula.

Ca niciodată, torturile au fost VIP-urile petrecerii, pozate din toate unghiurile, de parcă musafirii se transformaseră în cei mai avizi paparazzi. De la nuanțele de o gingășie organică, la petalele și frunzulitele modelate manual din zahăr și alte minuni specifice cofetăriei, torturile au prins viață și au năucit audiența. Câtă atenție la detaliu! Doi sărbătoriti, două etalări sofisticate ale aceleiași compoziții. Când am întrebat-o pe Adriana ce conțin cele două minuni, mi-a spus că același lucru. Extrem de logic la un număr mare de petrecăreți. Cum ai putea lăsa musafirii să se bată pe două torturi diferite și să nu le ajungă nici măcar pe-o măsea?!

După cea mai lungă sesiune foto (nu a mea, a torturilor!), am ajuns în fine să pun furculița pe-o felie de Paradis. M-am așezat tacticos la o măsuță, cu vinul roșu în pahar și cu ochii strălucind de poftă. Adriana Colea este un artist cofetar, o doamnă, o femeie de o mare sensibilitate și frumusețe, atribute pe care le-a dăruit instinctiv torturilor de vineri seară. Prin crema whisky/Baileys/caramel, stratul fin de bezea și sclipirea dată de portocală, torturile minune s-au transformat într-o poveste de voaluri și dantele într-o linguriță de desert.

Niciodată nu am asemănat o prăjitură cu un personaj, însă în clipa în care aromele au învăluit papilele gustative, creierul a început să deseneze imagini idilice de parc și grădini botanice misterioase prin care se plimba agale o Zeiță parfumată cu flori de portocal. Însăși Adriana este de o feminitate răvășitoare, încununată cu o distincție atât de naturală, încât cucerește discret și cea mai dură audiență.

Feminitate într-o gură de tort! Așa se poate descrie experiența de vineri seară. V-am promis 21 de zile și de povești minunate, iar acest tort este una dintre ele. Pe Adriana o găsiți pe Facebook. Garantez armonie în farfurie și zâmbete de mare veselie.